previous arrow
next arrow
Slider

De Koog: ook een feest voor kinderen!

De Koog: ook een feest voor kinderen

Ga je met kinderen naar De Koog, dan kun je er zeker van zijn dat ook zij zich vermaken. Hieronder geven we een aantal tips. En wil je je dag perfect afsluiten of tussendoor lekker wat eten of drinken? Ga dan naar familierestaurant Quinty’s: het meest kindvriendelijke restaurant van Texel. Dat wordt een feestje!

Ecomare
Dit is je kans om allerlei zoogdieren, vissen en vogels van heel dichtbij te zien! Beleef het spectaculaire voeren van de zeehonden en bruinvissen. Verbaas je over de reusachtige skeletten in de Walviszaal. Of ga lekker op excursie, de Texelse natuur in met een gids. Geheid dat je inspiratie opdoet voor je volgende spreekbeurt! Kijk alvast op ecomare.nl. Je vindt Ecomare aan de Ruijslaan 92, even buiten De Koog.

Ontmoet de Sommeltjes
Sommeltjes zijn kleine aardmannetjes die dansen in het maanlicht. Maar zien ze zonlicht, dan verstenen ze. Langs het Sommeltjespad (start: Pelikaanweg) kun je ze vinden. Dus trek je stoute wandelschoenen aan en ga op Sommeltjespad! De anderhalve kilometer lange route door het bos is gratis toegankelijk en leuk met jonge kinderen. Kijk op staatsbosbeheer.nl > routes en zoek op Texel.

Stoere huifkartocht
Ontdek de Texelse natuur vanuit de Jan Plezier! Getrokken door twee stoere paarden maak je per huifkar een rondrit door de natuurgebieden rond De Koog en door de Slufter. Onderweg vertelt de koetsier mooie verhalen. Halverwege pauzeer je met koffie/limonade en koek. De tochten starten vanaf de Nikadel in De Koog. www.janpleziertexel.nl


Mooie juttersverhalen
Waar of niet waar, de verhalen van de jutters van Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora spreken altijd tot de verbeelding. Hier vind je duizenden voorwerpen die door jutters op het strand gevonden zijn. Binnen én buiten is er van alles te ontdekken. Flora, Pontweg 141A, www.juttersflora.nl

Lekker vliegeren
En wat dacht je van vliegeren op het strand? Met een enkellijns vlieger mag dat overal, mits je andere strandgasten niet hindert. Wil je stunten met meerlijnige vliegers, dan mag dat tussen de palen 17,6 en 18,99 (aangegeven met borden). Outdoorbedrijf Zandbank Texel (zandbank.nl) verzorgt vliegerclinics. Er zijn in De Koog twee vliegerspeciaalzaken: Dobber Outdoor (Badweg 7-9) en Sportshop Texel (Dorpsstraat 87a).

Lekker zwemmen
Zwemparadijs Caluna aan de Schumakersweg 3 in De Koog heeft een 85 meter lange glijbaan, een 25 meter lang wedstrijd- en golfslagbad, een waterpaddestoel, een wildwaterkreek, twee whirlpools met watermassagebanken en een peuterbad. Leuk voor een dag met wat minder weer!

Lekker spelen!
Het strand bij De Koog is heerlijk om uit te waaien en schelpjes te zoeken of om in de zomer met je schepnet uren visjes, garnalen en krabben te vangen. Ook in de vele natuur rondom De Koog kun je natuurlijk lekker spelen. Bijvoorbeeld in het bosje tussen de strandpalen 20 en 21. Daar lopen tientallen wandelpaadjes over duintjes en door spannend struikgewas. Lekker naar buiten!

En dan je dag afsluiten bij… familierestaurant Quinty’s!

Quinty’s is een van de populairste restaurants van Texel. En niet voor niks. Als je Quinty’s binnenstapt sta je versteld van de omvang. Er zijn maar liefst 240 zitplaatsen. En toch heeft het restaurant een bijzonder intieme sfeer. Het achtergedeelte, met een enorme speelhoek, is helemaal gericht op gezinnen met kinderen. Voor zit je in de sfeervolle serre, direct aan de gezellige Dorpsstraat. Dus met wat voor gezelschap je ook bent, bij Quinty’s zit – en eet – je altijd goed.

Eigenaar Robert Nouwen legt graag de formule uit. ‘Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Dus kom je met z’n tweeën en wil je romantisch zitten en eten bij kaarslicht, dan kan dat. Maar ben je met je gezin of met een groot gezelschap, dan reserveren we achterin de zaak de beste plek voor je. Geheid dat het gezellig wordt. En lekker natuurlijk. We koken veelal met lokale producten en hebben een zeer gevarieerde menukaart, met gerechten uit alle windstreken. Die gerechten kun je overigens in verschillende porties bestellen: small, medium of large. Ideaal voor kinderen of voor mensen met kleine trek. Bovendien is het leuk en gezellig eten: je kunt meerdere kleine gerechtjes nemen en samen delen.’

Speelhoek
Kinderen vervelen zich bij Quinty’s geen moment. Robert: ‘Achterin ons restaurant hebben we een grote ruimte ingericht speciaal voor kinderen. Daar kunnen ze heerlijk spelen en zichzelf verkleden. Dat betekent voor de ouders ook dat ze in betrekkelijke rust van hun maaltijd kunnen genieten. Even tijd voor elkaar. Op de menukaart hebben we speciale gerechten voor de kids, zoals pizza, spaghetti, kaasstengels, pannenkoek of een kleine Dame Blanche.’ In de zomer en in de vakanties komt er vaak een clown of goochelaar langs. Of is er knutselen met Elsa en Olaf van Frozen. De voorstellingen en activiteiten zijn gratis. De kinderspeelhoek is open vanaf 16.30 uur.’ In de agenda op quinty’s.nl zie je wanneer er voorstellingen zijn.

Je vindt Quinty’s aan Dorpsstraat 147. Het familierestaurants is dagelijks geopend vanaf 11.30 uur. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten, op het terras aan de Dorpsstraat.

www.quintys.nl 

Leuk om te lezen!