Proef de herfst tijdens Texel Culinair 2022

Na twee jaar is het eindelijk zover en kunnen we weer los op Texel Culinair. Een driedaags culinair evenement in het centrum van De Koog. Tijdens deze dagen worden er zo’n honderd verschillende kleine gerechtjes gemaakt. Groots, maar met lokale gezelligheid, waar we ‘proeven op sien Tessels!’

 

Pak je agenda er vast bij, want de data van Texel Culinair zijn iets anders dan je gewend bent. Het wordt dit jaar namelijk op 23, 24 en 25 september gehouden. In plaats van het tweede weekend van september wordt het vanaf nu het laatste weekend van september gevierd.

Tientallen Texelse restaurants, brasseries, eetcafés, strandpaviljoens, cateraars en lokale producenten staan te trappelen om je te laten proeven van de heerlijkste gerechten.

Veel aandacht wordt hierbij besteed aan het gebruik van typisch Texelse ingrediënten, zoals  Texels lams- en rundvlees, waddengarnalen, -kokkels en -oesters, shiitake, asperges, zilte groenten en meer. Dat in combinatie met een heerlijk Texels biertje of likeurtje. Een weekend lang kun je proeven van al het lekkers. Naast culinaire hoogstandjes zorgen dj’s en muzikanten die live muziek maken voor aanvullend vermaak.

Thema

Ieder jaar kent Texel Culinair een thema. Dit moet terugkomen in een gerecht dat maximaal € 2,50 (1 Kôgertje) mag kosten. Een bijzonder gerechtje voor iedereen dus. Na gans, rund, zeewier en -groenten, vis en foodswap is het thema van dit jaar – omdat het voor het eerst in het herfstseizoen plaatsvindt – de herfst.

Wie van lekker eten houdt, moet het laatste weekend van september in de Dorpsstraat in De Koog zijn. Tot dan!

Leuk om te lezen!