Nieuws

In De Koog is altijd wel iets te doen. Hier volgt u het laatste nieuws over de bruisende badplaats van Texel.

Lees ook: Tijdens het fotograferen iets creëren van Patrick de Graaf. 

20
okt

Open Hangaardagen Flying Focus Luchtfotografie

Sinds 1985 voert Flying Focus Luchtfotografie fotovluchten uit vanaf Texel Airport en sinds drie jaar volledig vanuit een eigen hangaar op het vliegveld in Eierland. Op zondag..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
okt

Schuurverkoop voor opschonen Strendermarktvoorraad

Zaterdag wordt bij de oude kleedkamers op het Sieme Keizersportpark aan de Vliestraat een schuurverkoop gehouden. De verkoop is bedoeld om ruimte te maken voor nieuwe spullen..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
okt

Burgemeester en wethouders bezoeken De Waal

Het college van B&W komt maandagavond (23 oktober) op bezoek in Dorpshuis De Wielewaal in De Waal om in gesprek te gaan met de dorpscommissie over dorpsspecifieke..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
okt

SV Oosterend en Texel '94 spelen, andere teams vrij

SV Oosterend speelt zondag tegen Oudesluis. Het team won vorige week met 3-2 van Kaagvogels uit Kolhorn. Ze waren de enige ploeg die toen winst behaalde. Texel '94 speelt tegen..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
okt

Jong Texelfonds: “Breng je idee tot leven“

Woensdag presenteerde het bestuur van Jong Texelfonds zich voor het eerst. Voorzitter Rodny Stolk vertolkte het motto van het jongerenbestuur: 'Breng je idee tot leven'. Het..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
okt

Waarom stijgt de rioolheffing?

De verhoging van de rioolheffing leverde nogal wat vragen op. De heffing stijgt in 2018 met €10,83 (van €255,04 naar €265,87) en zal in de volgende jaren tot 2023 jaarlijks met..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
okt

Stukje mensenbot uit de IJstijd gevonden

Ecomare ontving afgelopen week een stukje van een schedel van een mens, gevonden op het zuidelijke strand van Texel. Conservator Arthur Oosterbaan denkt dat het stukje schedel..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
okt

Unicum: blonde tapuit strijkt neer op Texel

De 15-jarige Koen Stork reed donderdag via Waalenburg naar school en zag onderweg een vogeltje dat hij niet eerder had gezien. Het bleek te gaan om een westelijke blonde tapuit,..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
okt

Yurt Hoge Berg: gemeente in hoger beroep

De gemeente gaat in hoger beroep in verband met de vergunning die van rechtswege is verleend voor de yurt op de Hoge Berg (zie 'gerelateerde links'). Dat werd woensdag..

Bron: www.texel-plaza.nl
10
feb

Tijdens het fotograferen iets creëren

De opa van Patrick de Graaf was boswachter en fotograaf. En omdat de natuur en fotograferen ook zijn eigen passies zijn, kan Patrick wel raden van wie hij zijn genen heeft geërfd. ‘Texel is prachtig. Dat geldt zeker ook voor de omgeving van De Koog. Waar vind je zo dichtbij elkaar zo veel bos, duinen, heide en strand? Van noord naar zuid en van oost naar west, ik trek er graag op uit om foto’s te maken. Dat doe ik eventueel ook ’s ochtends vroeg, als ik denk dat het licht dan gunstiger is.’