Nieuws

In De Koog is altijd wel iets te doen. Hier volgt u het laatste nieuws over de bruisende badplaats van Texel.

Lees ook: Tijdens het fotograferen iets creëren van Patrick de Graaf. 

14
nov

Elsevier: Den Helder wederom bij beste ziekenhuizen

Noordwest Ziekenhuisgroep hoort opnieuw bij de acht beste ziekenhuis van Nederland. De locatie in Den Helder staat voor het derde jaar op rij in de ranglijst van Elsevier, de..

Bron: www.texel-plaza.nl
14
nov

10 vragen aan... Remco Vollema

In een vorig interview vertelde Wouter Lap dat hij zijn goede vriend Remco Vollema graag in deze rubriek terugziet. Wouter: “Remco weet dit zelf nog niet“, lacht Wouter, “maar..

Bron: www.texel-plaza.nl
14
nov

Namaken kousen Palmhoutwrak: 400 uur breien per paar

Al driekwart jaar wordt gewerkt aan reconstructies van de zijden kousen die in het Palmhoutwrak zijn gevonden. Monnikenwerk, dat met dun garen en naalden van een millimeter dik..

Bron: www.texel-plaza.nl
14
nov

OCT wordt losstaand schoolgebouw

Het in Den Burg te realiseren Onderwijscentrum Texel (OCT) voor het primair onderwijs wordt een losstaand gebouw en zal dus niet, zoals aanvankelijk de bedoeling was, in het..

Bron: www.texel-plaza.nl
10
feb

Tijdens het fotograferen iets creëren

De opa van Patrick de Graaf was boswachter en fotograaf. En omdat de natuur en fotograferen ook zijn eigen passies zijn, kan Patrick wel raden van wie hij zijn genen heeft geërfd. ‘Texel is prachtig. Dat geldt zeker ook voor de omgeving van De Koog. Waar vind je zo dichtbij elkaar zo veel bos, duinen, heide en strand? Van noord naar zuid en van oost naar west, ik trek er graag op uit om foto’s te maken. Dat doe ik eventueel ook ’s ochtends vroeg, als ik denk dat het licht dan gunstiger is.’