Nieuws

In De Koog is altijd wel iets te doen. Hier volgt u het laatste nieuws over de bruisende badplaats van Texel.

Lees ook: Tijdens het fotograferen iets creëren van Patrick de Graaf. 

26
jun

Aanmelden voor bouwdorp

In de weken van 24 en 31 juli wordt op het terrein achter zwembad Molenkoog twee keer het bouwdorp georganiseerd door stichting Young4Ever. Texelse basisschoolkinderen vanaf zes..

Bron: www.texel-plaza.nl
26
jun

Vincent Bijlo, Reijmerink en De Wit in bieb

Kinderboekenillustratrice Juliette de Wit gaf de afgelopen weken meerdere optredens voor de Texelse basisschoolleerlingen. Woensdag (28 juni) kunnen twee groepen van de..

Bron: www.texel-plaza.nl
26
jun

Kees Jan Perensap en De Winnaars pannakampioen

Kees Jan Perensap (Youri den Braven en Arjen Bakker van De Bruinvis) en De Winnaars (Fleur Zoetelief en Warner Hendriks van De Vliekotter) mogen zich een jaar lang pannakampioen..

Bron: www.texel-plaza.nl
26
jun

Goede prestaties Waddenteam op NK

Titelverdediger Jakob Kooij is dit keer tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap slalomsurfen in de categorie jeugd. In het algemeen klassement eindigde hij als achtste...

Bron: www.texel-plaza.nl
26
jun

Texelfonds steunt zwemclub en 2 andere projecten

Het bestuur van het Texelfonds heeft weer enkele bedragen toegekend aan Texelse initiatieven. Een aanvraag van €3.300,- van ZPC TX'71 werd gehonoreerd. De zwemclub wil leden een..

Bron: www.texel-plaza.nl
26
jun

Molenkoog beter toegankelijk voor gehandicapten

Zwembad Molenkoog heeft een aantal maatregelen doorgevoerd, waardoor het zwembad in Den Burg nu goed toegankelijk is voor bezoekers in rolstoelen en op scootmobielen. De..

Bron: www.texel-plaza.nl
26
jun

KNRM in touw tijdens Sail

Sail Den Helder zit er weer op. Voor de KNRM waren het drukke dagen. Donderdag voeren acht reddingboten op de Reede van Texel, om de veiligheid op het water tijdens het..

Bron: www.texel-plaza.nl
26
jun

Wonen op bedrijventerrein Den Burg aan banden

In het nieuwe bestemmingsplan voor Den Burg wordt wonen boven of bij bedrijfspanden op bedrijventerreinen beperkt in vergelijking met het huidige bestemmingsplan. Dat bevestigt..

Bron: www.texel-plaza.nl
26
jun

Drank en drugs: jongeman volledig de weg kwijt

De bewoners van een woning aan de Watermunt in De Koog keken zondagochtend nogal vreemd op toen hun hond rond een uur of vijf flink aansloeg. In hun tuin liep een onbekende..

Bron: www.texel-plaza.nl
10
feb

Tijdens het fotograferen iets creëren

De opa van Patrick de Graaf was boswachter en fotograaf. En omdat de natuur en fotograferen ook zijn eigen passies zijn, kan Patrick wel raden van wie hij zijn genen heeft geërfd. ‘Texel is prachtig. Dat geldt zeker ook voor de omgeving van De Koog. Waar vind je zo dichtbij elkaar zo veel bos, duinen, heide en strand? Van noord naar zuid en van oost naar west, ik trek er graag op uit om foto’s te maken. Dat doe ik eventueel ook ’s ochtends vroeg, als ik denk dat het licht dan gunstiger is.’