Nieuws

In De Koog is altijd wel iets te doen. Hier volgt u het laatste nieuws over de bruisende badplaats van Texel.

Lees ook: Tijdens het fotograferen iets creëren van Patrick de Graaf. 

20
aug

Jeu-de-boules: Gort wint derde ledentoernooi

Bij jeudeboulesclub Den Burg werd zaterdag de finale van het derde ledentoernooi gespeeld. “De opkomst was prima, ondanks dat we middenin de vakantietijd zitten“, meldt..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
aug

Autocross: ronkende motoren en rondvliegend klei

De stukken klei vliegen de toeschouwers zondagmiddag om de oren in polder Eierland. De tweede autocross van het zomerseizoen trekt veel bezoekers naar het MABcircuit aan de..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
aug

Strenderpop 2017: variabel weer, stabiele topsfeer

Zon en regen wisselden elkaar zaterdag af in Oosterend, maar aan de gemoedstoestand van de bezoekers van de 26e editie van Strenderpop veranderde niet veel. Net als ieder jaar..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
aug

Fotsoserie aangespoelde gewone vinvis

Het kadaver van de zondag aangespoelde gewone vinvis zal op zeer korte termijn worden opgeruimd. Dat laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. “We zijn in overleg met een..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
aug

Aangespoelde vinvis maandag van strand

Het kadaver van de aangespoelde gewone vinvis wordt maandagochtend vanaf ongeveer 8.00 uur opgeruimd. “Dat wordt een gezamenlijke operatie van Rijkswaterstaat, onze aannemer BDS..

Bron: www.texel-plaza.nl
20
aug

Dode vinvis aangespoeld

Een dode vinvis is zondag aangespoeld op het strand tussen Paal 17 en Paal 18. Het betreft een gewone vinvis met een lengte van ongeveer 18 meter. De vinvis, een vrouwtje, is al..

Bron: www.texel-plaza.nl
10
feb

Tijdens het fotograferen iets creëren

De opa van Patrick de Graaf was boswachter en fotograaf. En omdat de natuur en fotograferen ook zijn eigen passies zijn, kan Patrick wel raden van wie hij zijn genen heeft geërfd. ‘Texel is prachtig. Dat geldt zeker ook voor de omgeving van De Koog. Waar vind je zo dichtbij elkaar zo veel bos, duinen, heide en strand? Van noord naar zuid en van oost naar west, ik trek er graag op uit om foto’s te maken. Dat doe ik eventueel ook ’s ochtends vroeg, als ik denk dat het licht dan gunstiger is.’